Vi ønsker med Go´ mad til alle at bidrage til en positiv oplevelse af at spise sund mad, der kan medvirke til glæde og overskud i hverdagen.

Vi vil understøtte med mere viden om sunde hurtige, lækre og billige løsninger, samt italesætte at en lille ændring i en sundere retning også har en betydning.

Rigtig mange – store som små – spiser deres måltider uden for hjemmet. Med Go’ mad til alle, vil vi sikre, at der serveres sund mad, der samtidig er lækker og indbydende, alle de steder, hvor vi som kommune er ansvarlig for maden.

Vi vil værne og støtte op om kvaliteterne ved ”det fælles måltid”, som i dag er under forandring.

Go’ mad til alle skal sikre, at vi i Skive Kommune følger de officielle anbefalinger både i kontakten med den enkelte og de steder, hvor vi serverer måltider, og vi omsætter de officielle anbefalinger til brug i hverdagen.

"Jeg tænker over det med mad hver dag. Specielt i forhold til mine børn. Som børnefamilie er vi som så mange andre udfordret i forhold til tiden i hverdagen. Det kan være svært at finde tiden til at lave den gode og fornuftige mad, man egentlig gerne vil lave, men vi gør, hvad vi kan."

...

"Vi er ikke fanatiske. Men vi går bare efter de lidt sundere produkter. For eksempel vælger vi det fedtfattige oksekød, kigger efter nøglehulsmærket, og vi prøver at tænke grøntsager ind i vores kost så meget som muligt. For os handler det om de små forskelle i hverdagen og om, at vi spiser rimelig varieret."

...

"Vi har børn i skolealderen, og vi bruger også skolens madtilbud. Ikke hver eneste dag men som et supplement til madpakken. For eksempel elsker vores børn fisk, men vi er ikke så gode til at få fisk hjemme. På skolen er der en fast fiskedag, og det er jo perfekt, for så kan de få det der."

...

"Jeg tror det handler meget om, at den sunde mad skal være let tilgængelig. For når først de sunde og lækre retter står foran en, så er det typisk også det, man vælger. Sådan har jeg det i hvert fald. Derfor synes jeg, at det er både godt og vigtigt, at kommunen har fokus på den gode mad i mange forskellige sammenhænge. Så længe det ikke bliver så fanatisk, så folk slet ikke kan overskue det. For selv små ændringer i kosten kan jo have stor betydning."

Anne Marie, fysioterapeut

Publiceret 21-11-2019